Intro: USA igen igen

Intro USA igen igen. 
TEST: King Almet Lounge, BLL – Billund.
TEST: KLM Europe Business Billund – Amsterdam
TEST: KLM Crown Lounge (52), AMS – Amsterdam
TEST: Delta One (Business Class) Amsterdam – Newark, EWR – New York
Tips: 4 dage i New York.
TEST: Delta Economy, New York – Las Vegas
Tips: 4 dage i Las Vegas.
TEST: Delta Economy, MSP – AMS.


Jeg havde været i USA et par gange tidligere, så det lå ikke i kortene at det var der den næste rejse skulle gå til. Men da jeg, en december dag i 2015 blev ringet op med beskeden om, at jeg havde vundet ”en 4 dages Las Vegas pakke” – så jeg ingen grund til ikke at slå et smut forbi endnu en gang.

Præmien indeholdte:
• 4 nights stay in Premium Accommodations at the winners choice of a Caesars Las Vegas resort
• 2 tickets for the High Roller-World’s tallest Observation Wheel
• $200 shopping voucher at Miracle Mile Shops
• $150 Dining credit with Caesars Entertainment
• 2 show tickets to your choice of a Caesars show
• Papillon Grand Canyon Air Tour for 2

Las Vegas by night
The LINQ’s High Roller, Las Vegas.

Jeg havde besøgt Las Vegas 3 gange tidligere, senest i 2009. Janne – min hustru – havde aldrig besøgt USA.

Jeg syntes at det ville blive en alt for lang flyvning for kun 4 dage i Vegas, og jeg ville også være ked af hvis dét blev indtrykket af USA, som Janne ville stå tilbage med. Derfor skulle turen krydres med et stop på vejen. Jeg havde flere forskellige destinationer i tankerne, – her i blandt New York, Miami, Los Angeles, San Diego og San Francisco. Valget endte på New York, som klart er en af mine favorit byer og samtidig ville den stå i god kontrast til Las Vegas.

New York Manhatten top of the rock
Top of the rock – Manhatten, New York.

Flere ting skulle falde på plads førend vi kunne booke fly og låse os fast på bestemte datoer. Janne studerer, så det skulle samtidig være i en periode hvor hun ikke var for mange dage væk fra sit studie. Perioden vi besluttede os for blev derfor over påsken.

Booking af fly

AirFrance/KLM/Delta lancerede – som de ofte gør – i september start en kampagne til Nordamerika, der dækkede 8 destinationer. Kampagnen gjaldt både economy og business class. Der var solgt godt ud af economy pladserne alle dagene omkring vores planlagte udrejsedato, prisforskellen til business var derfor ikke mærkbar. På hjemrejsen var der fint med pladser på economy. Jeg bookede følgende til kr. 5900 per person.

21MAR KL1340 – Billund til Amsterdam, Afgang 06:00 Ankomst 07:15 (Business class)
21MAR DL0149 – Amsterdam – New York, Afgang 10:40 Ankomst 14:19 (Business class)
29MAR DL1530 – Las Vegas – Minneapolis, Afgang 09:10 Ankomst 14:12 (Economy class)
29MAR DL0160 – Minneapolis – Amsterdam, Afgang 15:10 Ankomst 06:25 (+1 dag) (Economy class)
30MAR KL1341 – Amsterdam – Billund, Afgang 08:25 Ankomst 09:30 (Economy class)

Delta One Cabin
Delta One / Business class (DL0149/KL6179 – Boeing 767-300)

Vi kunne godt have fået en smule bedre forbindelse i Amsterdam ved at tage et par senere fly, men da business billetterne gav gratis lounge adgang, var det helt perfekt. Det gav nemlig muligheden for at opleve både King Ahmet Lounge i Billund samt KLM’s Crown Lounge i Amsterdam.

KLM Crowne Lounge (52), Schipol Airport, Amsterdam.

Flyvningen fra New York til Las Vegas kunne ikke inkluderes i kampagne-billetten, så den bookede jeg separat. Det var en klar prioritet at flyve direkte, og gerne på en flyvning med et relativ fornuftigt ankomsttidspunkt, så vi kunne få lidt ud af 1. dagen – der var jo trods alt en del der skulle nås på de 4 dage i Las Vegas. Det endte med at blive Delta igen, på flyvningen;

25MAR DL0492 New York – Las Vegas, Afgang 11:04 Ankomst 13:52

Prisen for denne var kr. 2460 per person ekskl. Bagage (som i øvrigt sjældent kan inkluderes på indenrigsflyvninger i USA). Vi betalte $25 per per person for 1 stk. ind-checket bagage.

Flybilletterne blev i alt kr. 8360 per person.

Flyrute USA2016
BLL-AMS-EWR // JFK – LAS – MSP – AMS – BLL

Booking af hoteller

De gange jeg tidligere har besøgt New York, har været på backpacker/budget orienteret rejser. Jeg besøgte første gang New York i 2007 som en del af en 7 måneders jordomrejse, og igen i 2009 på et 2 måneders roadtrip fra New York til San Francisco. Begge gange har jeg boet på Chelsea international hostel (CIH), hvilket jeg har været rigtig godt tilfreds med. Jeg har også haft en enkelt overnatning på det legendariske Hotel Chelsea, som nu er lukket.

<Billede CIH>

Prisen for et privat værelse med dobbeltseng på CIH var en smule billigere end nogle af de hoteller jeg havde kig på, så det droppede jeg hurtigt. Trods det store udbud af senge i NY er priserne skyhøje – her kommer man virkelig ikke langt for pengene. Valget endte på The Marcel At Gremecy ud fra at placering og pris ($200/nat) var fornuftig, og samtidig havde det fået fine anmeldelser på TripAdvisor.

21MAR-25MAR Hotel The Marcel at Gremecy.

<Billede The Marcel at Gremecy>

I Las Vegas skulle det være et af Caesar hotellerne. Ikke at det på nogen måde var negativt, da de alle ligger rigtig godt placeret omkring midten af ”The Strip” og alle sammen er af ganske fin standard. Jeg har tidligere boet på både ‘Excalibur’ og ‘New York New York’ som begge er en del af MGM – så det var helt fint at prøve noget nyt. Valget endte på Ceasars Palace, der med sine 8 swimmingpools helt sikkert kunne få os i feriestemning.

<Billede Caesars Pallace>

Kort og godt

Jeg havde aldrig fundet på at tage på sådan en tur hvis ikke det var fordi, at jeg havde vundet opholdet i Las Vegas. Jeg var dog spændt på gensynet med begge byerne og så rigtig meget frem til, at opleve nogle af de nye attraktioner som er kommet til de seneste par år.

Post Author
Thomas

Find inspiration og få nyheder på Instragram

Join to Instagram